Jeg tror der er magi i luften....

Onsdag vågnede jeg tidligt og snuppede en løbetur rundt på vejene i resortet - Solen var stået op, og allerede var  der lunt. Havesprinklerne vandede græsset, og jeg nød at få gang i kroppen fra morgenstunden. Thomas afløste mig, men valgte dog at løbe udenfor murene;). Begge unger kom ned fuldt påklædte klar til at tage fat på dagen. Endnu engang valgte vi at besøge poolen om formiddagen. Vi var dårligt nok kommet i vandet, før vi faldt i snak med en dansk familie. Sofie og Mikkel spottede hurtigt to legekammerater, og jeg fik en lille snak med deres bedsteforældre som havde barnepigetjansen;). Sofie fik hurtigt skabt kontakt - pigen hed Isabelle og var 6 år og storebror Frederik var 9 år. Snart var Sofie i fuld gang med at lege med Isabella, og Mikkel hængte på så godt han kunne;) 

Efter frokost smuttede Sofie og Mikkel straks afsted hen til deres hus, for at høre om der kunne leges. Vildt hvor udadvendt Sofie var, og helt fantastisk til at skabe nye legerelationer. Så så vi stort set ikke mere til ungerne den eftermiddag. De kom og gik og hyggede sig. Thomas og jeg nød solskinnet og tog lige chancen for en uforstyrret dyst i badminton med børneketsjere og virkelig dårlig plastikfjerbold - Det var tanken der talt, og hvor tit havde vi lige snuppet os den mulighed hjemme i den travle hverdag. Så kom Mikkel til syne i det fjerne. Jeg kunne knap se, at det var ham - Den store dreng der kom susene afsted på løbehjulet, men det var min dreng. Han havde valgt at komme hjem, da han var kommet lidt op at toppes med den nye feriekammerat Frederik! Sådan kan det jo gå, når drenge skal finde ud af hvem der bestemmer. Han havde dog fået et godt spiltip af Frederik, så han brugte tiden på at skyde dinosaurusser istedet - Der gik dog ikke længe inden legekammeraten igen trak;) 
Thomas kørte i supermarkedet, og imens formede ungerne bøffer i stor stil. Menuen stod på hjemmelavede burgere mums;). Vi gik en aftentur og hjemme blev der bestilt billetter til Magic Kingdom - Disneyworld here we come;) Så var det godnattid, en spændende dag ventede forude....

Ud af fjerene det gik, og når det var dagen hvor det, ifølge ungerne, sidste land på rejsen skulle indtages, så var det let at komme op. Jeg begyndte godt nok dagen med mavekneb og måtte lige tage en time out inden take off. Mon ikke det var fordi, at jeg var så spændt på hvad dagen ville bringe;) Vi nåede Magic Kingdom klokken 9 - fik parkeret, smurt unger ind i solcreme fra top til tå, for der var udsigt til en varm og solrig dag i det magiske land;) 
Afsted først med tog og dernæst lå valget mellem monorail el ferryboat. Vi valgte monorail, og kom nemt og hurtigt til indgangen. Fra det øjeblik vi forlod bilen var det som om, at ens ben bare slap jordkontakten, og man blev elegant ført afsted fra en ting til en anden i adstadigt tempo - Jeg kunne mærke, at vi var på vej til at få en stor oplevelse med i bagagen.

Pluto og Minnie tog imod, og så skulle der krammes. I baggrunden tårnede Disneyslottet sig op, liggende der midt i Magic Kingdom i alt sin pomp og pragt. Fra det øjeblik, var det ikke kun benene der svævede - Jeg var nu blevet 10 år igen, og var så klar til at at lade drømme blive til virkelighed;). Vi bevægede os nedad Main Street USA - selve hovedgaden med butikker og fastfood restauranter. Alt gennemført ned til mindste detalje, så man følte, at man var lige midt i en eventyrsverden. En hestevogn kom trillende og tre par lavede et lillesyngespil i gaden - Så var stemningen lige hævet endnu en tak. 

Vi skulle bruge lidt tid på at finde hoved og hale i dette eventyr - Hvad skulle prøves, hvor og hvordan var det lige med de der "Fast pass" vi havde.....Midt i planlægningen stødte vi på Chip og Chap, som også fik et kram - Chap ville godt nok gerne lokke Sofie med i kagebutikken, men hun nægtede at tage på udflugt med ham;). 
Nok mest ved et tilfælde begyndte vi med spøgelseshuset som første attraktion. Umiddelbart ikke ungernes, eller mit, første valg, men altså hvor slemt kunne det være når parken henvendte sig til børn fra 2-12 år;). Jeg tog plads sammen med Sofie og forsøgte at bevare roen, men ærlig talt hvis skræmmeeffekterne var kommet et skridt nærmere var jeg kommet ud med våde bukser;). Så var vi ligesom igang, og næste attraktion var så lige i den anden boldgade - "It's a small World, hvor man blev ført igennem forskellige lande hvor dukkebørn sang en glad sang på forskellige sprog;). 

Næste besøg var hos Belle fra Skønheden og Udyret. Et lille teaterstykke hvor børn og voksne fik tildelt små roller i stykket, hvor Belle forelskede sig i Udyret - Thomas blev udstyret med et ridderhoved, og gjorde et pragtfuldt arbejde - En hyggelig og anderledes attraktion. Vi gik videre og bevægede os ned på havbunden til "Den lille havfrue - Ariel's rige". En flot og lystig tur rundt i hendes verden, dog krydret med lidt uhygge da vi kom forbi havheksen. Eneste minus var, at hverken mand eller børn havde set hverken Skønheden og udyret eller Den lille havfrue, så det måtte der snarest rettes op på. Jeg selv kunne nu også godt trænge til en opfriskning i dem, men mit 10 årlige pigehjerte svulmede nu alligevel ved gensynet. 

Så var maverne begyndt at knurre, og vi fandt en lille skyggeplads hvor madpakkerne kom frem. Vi havde valgt at tage frokosten med hjemmefra, og det viste sig at være et af de klogere træk. Lange køer til restaurationerne begyndte at tage form, og maden var jo heller ikke i den billige ende, så vi sparede både tid og penge på den måde;). Imens vi sad og hyggede os i skyggen trillede klapvognene forbi. Den ene efter den anden prinsesse tronede deri - Man kunne, i dette magiske kongerige, blive forvandlet til prinsesse, hvilket indbefattede kjole, hår, makeup, sko og tiara. Så der sad de - nogle godt presset ned i en lidt for lille (alderen taget i betragtning) klapvogn, i nylon og tyl, glimmer og glitter, med en gigasodavand på disken og og ikke altid med et smil på læben.....Kunne ikke lade være med at tænke på, hvilken skærene kontrast dette var til vores tid i Vietnam. Børnene gik der den lange vej til skole, måske med lillebror i hånden, solen bagte ned og vi blev altid mødt med smil og vink. Den sum vi betalte for Minie Mouse bøjlen til Sofie, kunne have brødfødt en familie der i en måned.....En anden verden, andre muligheder, andre værdier.....MEN idag tog jeg magien i hånden og lagde de andre briller ned i tasken igen...

Med fyldte maver begav vi os svævende videre ud på eventyr - ind til Mickey Mouse og Anders And, som i en 3D film jonglerede rundt i forskellige eventyrsverdener. Ungerne sad og rakte ud efter guld og ædelstene, og Mikkel forsøgte at gribe Anders Ands hænder - De var fuldstændig revet med. Bagefter gik vi i "cirkus" hvor vi hilste på Fedtmule, Anders And, Minnie og Andersine. Ungerne havde deres autografbøger med, dog nægtede Mikkel pure, at Andersine og Minnie skrev i hans - De var jo piger!! Fedtmule lavede sjov med Mikkel og drillede ham med ikke at give ham hans kuglepen tilbage - åhhh sikke løjer, der bragte smilet frem.
Turen gik videre hen til racerbanen - nu skulle der gives gas som var vi Lynet himself! Thomas og Mikkel tog en vogn sammen, og jeg var overladt til Sofies køreegenskaber. Virkelig morsomt at sidde ved siden af sin 9 årlige datter, der gav den fuld skrald derudaf. 
Så var det blevet paradetid - Da andre opgav at vente, endte vi helt oppe foran - Godt nok en varm omgang, men heldigvis med snack gulerødder og agurker i tasken;) Det var så meget værd at vente på - Det var absolut storslået og man kunne ikke undgå at blive revet med af hele dette optrin der udspillede sig for øjnene af en. Den ene gigantiske vogn med eventyrsfigurer tronede forbi efter den anden - Alle var på, smilede og vinkede. Ungerne pegede og vinkede i et væk - så stort så stort;). 

Vi havde nye planer - en tur ind i Monsters University hvor vi blev topunderholdt af Mike og hans venner som lavede live stand up med folk i salen - formidabel humor blev foldet ud på højt plan ;) Videre gik vi og nu havde vi fået grejet de såkaldte Fast Pass'es. Vi havde hver 3 som kunne trylle os op foran i køen, så man følte sig lidt VIP agtige. Vi prøvede en tur i Buzz Lightyear´s rumfartøj, hvor vi skød vildt omkring os med rumlaserpistoler!! Vi tog en tur ombord på Jumbo - den flyvende elefant. Køen dertil ledte os igennem et indendørs Legeland - forpustet ja tak - så tænk på vores små unger;) Indimellem var der indlagt pause med popcorn og smoothies;). Så var det tid til fastpass tur igen. Mikkel og Thomas tog en tur i Fedtmule rutsjebanen, og bagefter ledsagede Mikkel sin mor på en tur. Mikkel forklarede mig grundigt banens forløb og sagde, at jeg ikke skulle være nervøs, han skulle nok passe på mig;)

Det var blevet tid til aftensmad, som blev indtaget på en fastfoodrestaurant, med ankelnappende ænder omkring os. Ikke et gourmet måltid, men vi fik stillet sulten og hvilet benene. Da den sidste pommes frites var slugt havde vi et nyt mål i sigte - En jungle Cruise på en farlig flod med kannibaler, løver og krokodiller - Vild begejstring hos børn og voksne;). En tur med damplokomotivet rundt om parken nåede vi også. Her hvilede vi ben og så på minebyer og indianere. Så var det et lille smut tilbage i Fantasyland, og se Rapunsels tårn en sidste gang. Slottet var nu oplyst i pastelfarver, og himlen var blevet mørk. 
Som sidste attraktion nåede vi en tur rundt i Hundredemeterskoven sammen med Plys og hans venner. Tempoet var for vores smag måske lige speedet en smule op, så vi susede rundt i de forvoksede honningkrukker, og kunne knap nå at se figurerne omkring os, men okay vi var også selv ved at være lidt rundtossede ovenpå en fantastisk dag. 

Vi gik mod Main street igen, for at finde os en spot til den store lysparade. Det var lidt svært, da mange havde brug for at hvile benene ovenpå en lang dag, og derfor havde sat sig godt til rette, men vi fik lige klemt os inden for afmærkningen. Så gik det løs endnu engang. denne gang i en lys- og farvefest uden lige. Der var sang, dans, smil og vink fra nye paradevogne og eventyrfigurer dansede sig igennem gaden. Sofie havde indstillet sin arm til kontinuerligt at vinke, øjnene var blanke, men der var lys og glæde at spore i det lille trætte ansigt. Da paraden var forbi, var der en kort ventetid inden slottet blev transformeret ind til en gigantisk lysshow - svært at beskrive, men utroligt smukt. Der blev blandt andet vist lidt fra Løvernes Konge - Den kunne ungerne så fortælle, at de havde set hjemme hos mormor og morfar - Det kan være, at det er der, de skal se de manglende eventyr når vi er hjemme igen;)
Som topping på det hele, blev dagen afsluttet med det mest fantastiske fyrværkeri med slottet som baggrund. Slottet nuancerede i forskellige farver, klokkeblomst fløj derfra dryssende med tryllestøv, og fyrværkeriet blev bare ved og ved og mere og mere spektakulært og magisk. Vi var fuldstændig spundet ind i magiens verden, og var nu klar til at takke af efter en absolut fantastisk dag. 
Mange mennesker skulle nu fra parken på samme tid, og igen på magisk vis lykkedes det at få os alle ført elegant tilbage til parkeringspladsen. Ingen ventetid, ingen masen - Vi tog færgen derfra og kunne se Disneyslottet blive mindre i horisonten, alt imens vi bevægede os mod den virkelige verden igen. Der var meget stille fra bagsædet af bilen den halve time det tog os at komme hjem. 

Fredag var det nu blevet - igen. Dagen derpå for os alle! Vi vågnede stik imod sædvanen uden børn i sengen - de snorkboblede på værelset ved siden af. Mikkel så vi først ved halv elleve tiden;). Vi var alle fyldte af den foregående dags begivenheder, og brugte dagen på at slappe af og lade batterierne op igen. Det blev dog til en smut i poolen alle fire, og så hjem og hygge videre. 
Mikkel lavede lasagne til aften og Sofie sørgede for den rette stemning med blomster og bordkort;). Over aftensmaden snakkede vi om dagen i forvejen. Mikkel synes klart at Fedtmule rutsjebanen havde været det sjoveste, Sofie var mest begejstret for paraderne. Vi kom også ind på et helt andet tema - Smukke kvinder. Sofie synes Medina var smuk - Meget lavt blev der fra Mikkels plads sagt "jeg synes faster Birgitte er smuk". Helt flov blev den lille mand - men jeg var sikker på, at der var en faster, der blev glad;)
Så var det tid til fredagssnold og fredagsfilm som denne gang var "Olsensbanden på dybt vand" - Godnattid var det blevet og måske der igen i nat blev drømt om Minnie og alle hendes venner;) 


 Så skrives der autografer på snuden;)



 Kom kom vi smutter;)


 Frokost;)

 He he;)

Smukke Belle og Smukke Sofie;)

 Smukke Belle og sine heltemodige riddere;)

 Minnie spiser Minnie is

 Drillerier....;)




 Jeg snuppede gerne Mikkels plads ;)

 Fuld fart på;)


 Venter på parade;)

 Wauw;))))



 Popcorn pause i skyggen;)

 Prinsesse Sofie ;)


 Ikke en and at spore - men de sad på lur;)

 Rapunsels tårn

.... Og de levede lykkeligt til deres dages ende;))

Kommentarer