Hurra for kongerne i Thailand

Vi vågnede op til en dag i fødselsdagsfestens tegn - Thomas har for første gang i sit liv oplevet at vågne op til en fødselsdag under varme himmelstrøg. Da han kom retur fra sin morgenløbetur stod vi klar med flag, sang og en lille gave - et armbånd ungerne havde valgt til ham på natmarkedet i Ho Chi Minh - Derudover havde de lavet fine tegninger, og var så spændte på at give det til ham;) Vi tog en tur ind til Hua Hin (vi bor ca 3 km udenfor centrum) og fandt et lille frimærke af en strand spillede ludo og klatrede på klipper, og så gik vi ind for at finde frokost i byen - Subway - Thomas bestemte;))   

Endnu en stor mand kan fejre fødselsdag idag - Thailands Kong Buhmibol fylder 86 år - og det går festligt for sig. Han er en hædret mand, og hvor man end ser sig om i dette land, så er der store alter lignende opstillinger med enorme billeder af kongen. Folket nærer stor respekt for kongen og kongefamilien, så I kan måske nok forestille jer hvor meget pomp og pragt der er blevet stillet an med her i byen hvor kongen har til huse. 
Da vi ramte Hua Hin igår aftes var de indledende manøvrer allerede igang. Folk havde taget opstilling langs vejen på en strækning over flere kilometer - de skulle sove på fortovet, kar til at modtage og hylde kongen, der idag blev kørt en tur ned gennem hovedgaden i Hua Hin. Og nej, vi har ikke billeder fra denne begivenhed, da vi valgte at styre udenom flere store begivenheder for en tid, efter at vi igår fik set demonstrationen fra nært hold (måske liiidt for nært)...

Vi skulle ind til Bangkok centrum for at få en bus videre til Hua hin, så vi tænkte, at nu hvor kongens fødselsdag nærmede sig, var der nok faldet ro over tropperne i Bangkok centrum - nej, det var der så ikke, vi ankom nærmest samtidig med et gigantisk optog af lastbiler motorcykler og biler med thailandske flag hængende ud af vinderne - fløjtende, hujende og klappende...Det virkede fredeligt og egentligt lidt festligt, men vi var på vagt, for vi vidste, at lige med ét kunne stemningen vende. Så vi sørgede for at søge væk fra brændpunktet og ind i de (kolde) gigantiske shoppingcentre;) 
Vi havde egentlig lavet en aftale med taxachaufføren der kørte os til centrum om at han skulle køre os de ca. 230 km til Hua Hin, men han dukkede aldrig op, så vi endte i en Minibus hvor vi blev stuvet ind og sat i spænd med al bagagen og så gik det i fuld fart mod Hua Hin - (Rigtig meget fuld fart) Thomas virkede helt cool, så jeg tænkte, at det nok bare var mig der pylrede lidt over hastigheden og de hasarderede tiltag chaufføren lavede...men efterfølgende har jeg nu fået lokket ud af Thomas, at det nok gik lige lovlig tjept til også efter hans mening !

En lille sjov oplevelse var at Thomas og Sofie tirsdag eftermiddag tog på en lille udflugt, da Thomas var ved at gå til af at føle sig afskåret fra storbyens ræs. De havde en super hyggelig far/datter tur og kom glade hjem og fortalte, at de havde spurgt en ung thailandsk mand om vej til Hard Rock cafe, og tiltrods for at han selv var på vej i den modsatte retning, havde han insisteret på at følge dem de omkring 500 meter derhen - virkelig venlig fyr. Da vi så igår kommer gående, ser jeg pludselig en fyr stoppe op og trykke hånd med Thomas - så mødte vi ham lige igen - hvad sker der for det. Midt i Bangkok og 10 mio mennesker - det må da siges at være et usandsynligt nærmest umuligt sammentræf;)?!

Nu tager vi en slapper på hotellet. Majestæten sidder på balkonen og læser dagens ekstrablad, som jeg købte til ham på stranden idag - så kan han blive opdateret på de danske nyheder og læse lidt om "Bodil" Hold på hat og briller derhjemme. I aften tager vi ind til Hua Hin og fejrer vores helt private konges fødselsdag - hvis det da er til at komme til for den anden;)) 





Little Miss Sofie i ny Bikini ;)))

Kommentarer

Send en kommentar