Retur til LA - Mr Oscar was in town ;)))

Vi lagde Vegas bag os - nye eventyr ventede forude. Vi ville bruge dagen på at køre retur til Los Angeles, men lige køre en lille omvej for at se Hoover Dam på vejen. En lille ekstra køretur på ca. tre kvarter hver vej, men nu var vi jo i området, og her i USA hvor alt ligger mindst en times kørsel væk, var det jo bare en lille smuttur. Vi ankom til den gigantiske og faktisk utrolig smukke dæmning. Sofie og Mikkel synes ikke lige i første omgang, at det var noget de behøvede at se nærmere på, men da vi kom ud at stå midt på dæmningen, og kunne kigge ned af den krumme beton væg, se vandet nede i dybet og høre ekkoet blev interessen vakt for at høre mere. Vi tog os en hurtig omgang natur og teknik, og snakkede om hvordan dæmningen virkede, hvorfor den var blevet bygget, at den sørgede for strøm ind til glitterbyen Las Vegas, så vi kunne få lys på vores hotelværelser da vi boede der;) Det var forståeligt nok lidt svært for dem at forstå, at vand kunne skabe lys;) 

Vi kørte så mod det nærmeste supermarked for at købe ind til sandwich der blev kreeret i bagsmækken, hvilket vi efterhånden er blevet ret gode til. Vi fik lige i samme ombæring meldt os ind i Vons, så vi kunne spare lidt på indkøbene;)) Så ventede en fire en halv times køretur tilbage til Los Angeles. Vi holdt lidt pauser undervejs, og turen forløb uden problemer. Vi nåede hotellet i Anaheim nær disneyland ved aftenstid - Disneyland venter vi nu med at indtage til vi når østkysten. Vi fik en hyggelig suite med - hold nu fast - to værelser. Der lugtede kun en lille smule af tis, men hvad, vi havde prøvet det der var værre;)) Gulvet i stuen blev omgående indtaget af Sofie og Mikkel der klippe klistrede små huse af papir og bare nød at have plads omkring sig. 
Jeg sad og tjekkede lidt op på facebook, og så pludselig at fjerde og sidste afsnit af årgang 0 havde været sendt. Åh, jeg havde helt glemt, at det var ved den tid og nu har jeg trods alt fulgt dem i 13 år. Sidste år inddragede jeg Sofie i familierne, og vi råhyggede med at se afsnittene sammen, i år måtte det så springes over - men nej igen tryllede tourguiden, og aftenen blev rundet af med råhygge i sengen, hvor vi alle fire guffede M&M's og så to afsnit af serien - så hyggeligt;) Så var det tid til at kysse godnat, og sige tak for idag.

Lørdag fik Thomas spændt løbeskoene hurtigst, så han tog turen;) Vi fik sagt "godmorgen" til mine dejlige forældre. En skøn måde at starte dagen på, og vi blev lige mindet om, at der var 54 dage til vi kommer hjem (der blev holdt nøje regnskab på målebåndet hjemme ;))
Så var det ned i bilen og på sidste udflugt i LA i hvert fald i denne omgang - turen gik til Down town. Jeg havde fået ordre fra min veninde Annes skønne mor Elin om at holde dørene låst og køre der om dagen, så det gjorde vi ;)) Jeg kunne godt se ideen i at blive i bilen i nogle af de områder vi cruisede igennem - Slum, ghettoer og lyssky forretninger..... Regnen havde indtaget LA så det gjorde det også mere komfortabelt at sidde indendørs. 
Vi fandt et posthus på vejen, og fik sendt endnu en pakke hjem til Danmark med diverse souvenirers og tøj der fylder, og måtte sande, at det ikke var vejr til picnic i bagsmækken denne dag, så vi indtog subway i stedet - Ikke Mikkels favorit, men lige denne dag var han med på ideen - alt andet end den kyllingesanwich bagsmækscaféen kunne byde på. Så han bestilte fluks sandwich i groft brød med Kalkun og ost, og spiste rub og stub;)) 

Vi var nu nået ud til Hollywood, og tog da lige endnu en tur ned af Rodeo drive - i bil denne gang. Masser af vilde biler og masser af tonede ruder - og helt sikkert masser af kendte mennesker, men de var godt gemt. Men her dagen før oscar så sitrede byen bare af spænding glimmer og glamour;)) Vi så dog verdens hurtigste bil, som drengene var helt oppe at køre over - Jeg ville nu hellere have set Bradley Cooper - men hver sine lyster ;))) Jeg var faktisk ret overrasket over tourguidens vidensbank indenfor bilverdenen, jovist var han glad for biler, og han kunne bilde mig hvad som helst ind, men det lyder godt nok ret overbevisende når han fortæller ;) 
Vi tog os endnu en tur i Beverly Hills og var ved at dreje hovederne af i søgen efter stjerner - men de glimrede ved deres fravær. Regnen silede ned, men det var stadig vildt at køre op og ned af gaderne og se alle de overdådige boliger i kvarteret. Vi besluttede at vende bilen hjemad, og kørte omkring et supermarked på vejen og handlede ind så vi kunne spise hjemme. Så var det op under dynen og se de sidste to afsnit af årgang 0 - og kunne levende forestille os hvilke udfordringer der vil møde os, når vores egne unger bliver teenagere ;)  

Søndag morgen - Oscar søndag;)) og vi var in THE City, hvor alle megastjernerne var samlet. Vildt at tænke på. Denne dag fik jeg bundet løbeskoene og smuttede afsted. Jeg mødte en hjemløs derude i regnen, der gik og samlede flasker. Vi hilste, og på tilbagevejen sagde han "Well Hello again, crazy rain, but I promise you, you'r looking good and you'r doing a great job" med et kæmpe smil og så traskede han videre i regnen med sin indkøbsvogn - sikke et overskud, jeg bliver bare overrasket gang på gang. Vel hjemme igen var det tid til morgenmad, og lektielæsning med sofiepigen. Hun er skrap til det og nyder faktisk at løse opgaver. Vi havde fridag idag - Dvs ingen udflugter ingen køreture. Thomas læste, at lørdagen havde været den mest nedbørsrige dag i LA siden 1978 - okay der havde regnet, men ikke værre en en af vores mange regnvejrsdage derhjemme - Det et ikke regntøj og paraplyer de bruger deres mange penge på her;) 

Dagen var afsat til Mr. Oscar med opvarmning fra middag. Thomas kørte i supermarkedet efter frokost og aftensmad, budweiser chips og sodavand - der skulle råhygges med den røde løber;) Sofie afsluttede med en idrætstime med høj musik, hop, spring og dans og smuttede i karbad ovenpå strabadsere. Ved halv elleve tiden fik Mikkel øjne, han valgte at udnytte fridagen til at få sovet ud ;)
Hollywood var spærret af i dag, ingen, som i ingen overhovedet uden VIP adgang kunne nærme sig Hollywood boulevard og de omkring liggende gader, så vi arrangerede os i stuen istedet, og synes stadig, at vi var ret tæt på stjernerne....Mr Mikkelsen, Cooper, Pitt, Mrs Jolie, Bullock, Roberts, Streep.....ungerne fik nye spil til ipad'en og forskansede sig i soveværelset - i hvert fald for en tid, så endte vi alle i stuen og hyggede. 
Om det var fordi vi var her, og så det live ved jeg ikke, men det var et af de mest spektakulære Oscar shows jeg nogensinde har set. Fantastisk stemning ikke mindst takket være Ellen Degeneres sublime værtsrolle, som både formåede at henvende sig til stjernerne med respekt og ydmyghed, men samtidig med et tvist af humor og selvironi;) Stakkels pizzabud der midt i det hele var sendt til Dolby theatre og pludselig stod midt i rampelyset med tre pizzaer og sagde "Hello" ;))) Ellen greb ham i armen og sammen delte de pizzaer ud til superstjernerne, imens Brad Pitt delte paptallerkner ud - nej det var de ikke for fine til - Det måtte klart have været hans livs udbringning .... Og den stjerne selfie de lige lavede bagefter - så god underholdning. De brød Twitter ned med det billede forståeligt nok ;)))) 
Godt underholdt var det tid til at putte unger og takke for en skøn "fridag" med Oscarshow skrevet hen over det hele ;))  

 Hoover Dam - og det ser måske lidt farligt ud det der farmor og mormor, men Thomas havde godt fat i sønnike;))



 Det syder af Oscar stemning



 Dagens dinner - well well, men vi undgik at skulle forlade skærmen, og Thaiboksen bragte minder tilbage til vagterne på Nord;)

 Dansk Oscar - flot!


Så sjovt og fuldstændig impulsivt - Live Tv når det er bedst;)

Kommentarer