Stormen er reddet af .......

Puhaaa Haian har givet os et par søvnløse nætter - fra at høre de første meldinger i tirsdags om at en super tyfon var på vej, og så til lørdag nat hvor den skulle ramme Vietnams kyst....Vi har vendt mange forskellige løsninger på hvor det var bedst for os at opholde os. Thomas kan efterhånden benævnes som meterolog efter at have fulgt tyfonens færden ned i mindste detalje. Vi besluttede ud fra vejrmeldingerne at blive sydligt og kørte til Mui Ne ca. 20 km væk. Vi tog ind til Mui Ne centrum igår for at spise aftensmad og få handlet lidt ind - vi måtte opgive at finde et supermarked, og da regnen kom med lyn og torden til følge måtte vi vende næsen hjemad mod hotellet. Vi kunne godt mærke at tyfonens komme stressede os voksne og tanken om hvad vi mon vågnede op til i morges. Men ungerne bemærkede ingenting. Deres største bekymring var, om de mon havde fundet nøglen til isboksen nede i receptionen der var væk igår;)) Sådan skal det også helst være;))
Som I nok kan fornemme på min rolige beskrivelse af det hele, vågnede vi i ,morges til dejlig solskin, lidt vind og ingen fare på færde;) Tyfoen var drejet yderligere mod nord i nattens løb!
Nu burde vi jo ikke undre os synderligt over at en super Tyfon kategori 5 - aldrig målt værre - kommer ind over vores rejsefærd - vi er jo i selskab med selveste Thomas Overgaard - og hvor han er i verden plejer der jo at være lidt at skrive hjem om!
Vi vidste, at der nok var nogen derhjemme der var lidt bekymrede for os, så Thomas sørgede for at få givet besked hjem om at alt var ok;)
Stedet vi er kommet til er ikke den samme perle som vi forlod - det er svært at lade være med at sammenligne. Der er fin pool og havudsigt. En skøn strand, dog ikke så bred, men sjov med alle de små bitte krabber der piler rundt i sandet. Der er blevet leget fanger i bølgerne og hygget i poolen. Vi er vist blevet for godt vant. Ungerne er helt tilfredse, når bare der er blåt vand i sigte. Vi har booket 3 nætter her, og skal så videre til et sted, hvor vi har lyst til at være i længere tid. Det skaber mere ro for os at falde til et sted, og det er der vi oplever roen og harmonien.

Thomas lejede en scooter af hotellet idag - mission: find supermarked....Ikke muligt, men han kom nu alligevel hjem med skønne lækkerier.....og  HAVREGRYN- weeeeee vi glæder os til morgenmaden imorgen;)) Underligt hvad man kommer til at savne på så kort tid. Thomas tog ungerne med på scootertur (undskyld besser) - det bragte stor lykke og er indrapporteret som dagens absolut højdepunkt;) De tog ud og tjekkede et par resorts ud - men umiddelbart var de lidt i overkanten prismæssigt, og efter sigende (fra ungernes munde) ret så lækre!! Men vi finder sikkert noget skønt som vi smutter til tirsdag....Ret så lækkert at have en mand der suser rundt og finder lækkerier til os og sørger for de praktiske ting, så jeg kan hygge med ungerne og nuppe en lille eftermiddagsløbetur langs vandet;)

Vietam er en udfordring at bevæge sig rundt i som dansker. Sproget er en kæmpe barriere herude. De er ikke så langt fremme i deres infrastruktur, som vi husker Thailand var for 10 år siden, men det vidste vi jo godt i forvejen. Det er bare frustrerende, men også virkelig  kontrastfyldt at være vidne til. Eksempelvis så vi på vores vej til resortet igår en mand komme kørende på scooter selvfølgelig - overlæsset med plukkede ænder - ud i 30 grader os så afsted afsted.
Det er et helt fantastisk venligt forlkefærd. de er så hjælpsomme. Da Thomas i morges gik en tur langs vejen stoppede flere på scooter og spurgte om han ville have et lift - han skulle da ikke gå når de havde plads bagpå;) Vi har ikke oplevet en hævet stemme, et vredt ansigt, en begrænsning eller et forbud som er blevet håndhævet overfor os. Her er rart at være blandt de smilende, lidt forlegne vietnamesere - og Mikkel bliver stadig feteret - han har det ikke helt nemt med det og synes det er snyd de ikke også er efter Sofie - men hun er lige en tand ældre og når de først har fået øje på bettemanden så er de fuldstændig vilde;))
Thomas har læst at Vietnamesere aldrig skælder ud og aldrig hæver stemmen - de kan sagtens diskutere, men at folk er nødt til at hæve stemmen eller skælde deres børn eller andre ud siger mere om den person der gør det - at man ikke har argumenter til at komme ud af konflikten, og det bliver der set ned på - Det skaber stof til eftertanke, og giver egentlig rigtig god mening!

Nå men det var alt for nu - ha det godt derhjemme. Vi sidder her og sveder lidt i 30 grader kl 19.00 om aftenen;))))
 Svært at vågne ...
 Lidt hjælp fra den søde vagtmand på resortet - som faktisk wupti wupti løftede alt vores baggage op på 1 sal uden pause....

 så klar




 Et helt normalt trafik billede ....hvad skal du være særlig opmærksom på her...Igen undskyld til bedsteforældrene derhjemme ;))!



 Juhuu Oline spil ;)

 My View;))

 En palme så høj som en langhals synes Mikkel ;)

 Lidt julesange i svømmepølen inspirerede Mikkel til denne tegning ;)




Kommentarer